Get Adobe Flash player

Termék adatbázis

Partnerek

Megosztom!

Hirdessen kedvezményesen a Kistermelőinfo.hu weboldalon! Kapcsolatfelvétel
Összes hirdetés megtekinthető az AJÁNLATOK menüpont alatt

Információk önellátáshoz

Magfalva bemutatása

Mintaként Alkalmazott Gondviselés program

A MAG program célja:

A MAG program célja a Föld és az emberiség gyógyítása. Ez a cél megegyezik a magyar nemzet vállalásával és küldetésével. Programunk abban segít, hogy emberként és magyarként kevesebb zsákutcával járhassuk végig Istentől rendelt utunkat.

A cél elérésének módja:

A Teremtő mintaként elénk tárta a teremtést, és elvárja hogy felnőve Hozzá ránk bízhassa a folytatást. Az emberiség jelentős része mára utat tévesztett, és olyan minták alapján teremt, melyet a természet nem használ (műanyagok, szemét, mesterséges radioaktivitás, homoszexualitás, virtuális valóság stb.).

Ha az ember letér a Teremtés útjáról, megbetegszik. Ha az emberiség zöme hibásan teremt, a Föld betegszik bele. A boldogság az útján előre haladó teremtmény nyugalma. Soha ennyi beteg és boldogtalan ember nem élt még a Földön. Soha ilyen rossz állapotban nem volt még bolygónk és élő világunk.

Ha utunk során azokat a mintákat és alapelveket követjük, melyeket a természet/ teremtés is használ, nem tévedünk el. Mintaként alkalmazva a Gondviselést, hazatalálunk.

Bővebben...

Krisna-völgy: szakrális központ és ökofalu

Mostani cikkben egy működő közösséget mutatnék be, akik sok tapasztalatot gyűjtöttek már az önellátás területén. Szülőfalum szomszédságában építették fel központjukat, fiatalemberként róluk hallottam először. Tagjai a Magyar élőfalu hálózatnak. "A Magyar Élőfalu Hálózat az útkeresés miatt is fontos, mivel az ökofalvak (vagy újabb elnevezés szerint élőfalvak), mint közösségi modellek mintaértékű humánökológiai elkötelezettségű kezdeményezéseket és megoldásokat ajánlanak. Megismertetésük: út a saját környezettudatosságunk kialakításához."

Bővebben...

Vályogház

A sárfal (fecskefal) készítése (ezen kívül létezik még a vályogtéglás és a vert falas építés):

- A sárfalakat a 18-19. század óta használják házak és gazdasági épületek építésére.

- A rakott sárfalat szalmával vagy egyéb növényi anyagokkal összedolgozott sárból készítik.

A kidolgozott és pihentetett sarat villával felrakják és falat emelnek belőle. A fal készítéséhez agyagos földet használnak. Az egynapi falkészítéshez szükséges földmennyiséget már az előző nap 4-5 méter átmérőjű 40-50CM magas ágyásba hordják, szét terítik vízzel meglocsolják, majd növényi anyagokkal (szalma) terítik be és újabb sár és szalma rétegek kerülnek rá. A falrakás napján a "megkelt sarat" kapával vagy villával átforgatják, ezután már rakható a sár. A falat rendesen villával rakták fel, a sarat a falon eligazgatták és lenyomkodták. Időnként a fal oldalát villával vagy gereblyével megigazították, elgereblyézték. A felhelyezés három sorban történik, az első sor felrakása után egy-két hét elteltével kezdődik a faragás amitől kialakul a fal pontos mérete. Majd a faragás után egy héttel kerülhet rá a következő sor, az előző réteg száradása végett.

Bővebben...

A főbb fatüzeléses megoldások és a komposztkazán

Kezdjük a legrosszabb hatásfokú megoldással, a nyitott rendszerű kandallóval.

Ennél a megoldásnál a kandalló tűzterének nincs ajtója. Az égéshez a levegőt a helyiségből veszi és a forró füstgázok az égőtér után minimális hűléssel távoznak a kéménybe. A tűztér fala és a füstcső körül felmelegedett levegőt a helységbe vezetjük.

Az égéskor keletkező hő nagy része a füstgázokkal távozik. A szobába a tüzelőnyíláson sugárzó hő, valamint a tűztér falazata mellet áramló felmelegedő levegő révén jut meleg.

Meleget csak addig ad, míg ég a tüz a kandallóban. Utána a kémény huzata miatt folyamatosan viszi ki a meleg levegőt a helységből. Erdő-tulajdonosoknak ajánlott.

Hatásfoka nem értelmezhető

Bővebben...

Hogyan függetleníthetjük magunkat a városi vízellátástól és a szennyvízcsatorna hálózattól?

Országh József professzor VÍZÖNELLÁTÓ rendszere sokkal több, mint egy házi vízkezelő rendszer: lépés ez a valóban önálló gondolkozás felé. Bizonyos értelemben politikai állásfoglalás is: a fogyasztói társadalmat elhagyva, félretesszük a « mindent a szemétládába » és a « mindent a szennyvízcsatornába » felfogást. Kijárat ez, az « eldobásra kész áruk » habzsolásából és a törvényerőre emelt felelőtlenség társadalmából.

Bővebben...

További cikkeink...

Bejelentkezés

Az oldal teljes eléréséhez hozza létre fiókját!Hírlevélmod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa1569
mod_vvisit_counterTegnap1952
mod_vvisit_counterA héten4665
mod_vvisit_counterA múlt héten11831
mod_vvisit_counterA hónapban30474
mod_vvisit_counterMúlt hónapban49984
mod_vvisit_counterÖsszesen4875959