Get Adobe Flash player

Termék adatbázis

Partnerek

Megosztom!

Hirdessen kedvezményesen a Kistermelőinfo.hu weboldalon! Kapcsolatfelvétel
Összes hirdetés megtekinthető az AJÁNLATOK menüpont alatt

Megkezdi az elmaradt tagdíjak behajtását az agrárkamara

Megkezdi az elmaradt tagdíjak behajtását a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), az egyenlegértesítőket a tartozásról várhatóan december közepéig kapja meg a 10 ezer legnagyobb adós - közölte a NAK főigazgatója kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Darabos Tamás elmondta: a NAK összesen mintegy 4 milliárd forint 3-4 év alatt be nem fizetett tagdíjat kíván behajtani. Nagy adósnak az számít, aki minimum 50 ezer, maximum 4 millió forint tagdíjat nem fizetett be a NAK-nak.
A tagdíjak elmaradása miatt mintegy egyévnyi tagdíj-bevételi hiánya keletkezett a kamarának, a pénzhez most az adóhatóság segítségével kíván hozzájutni a NAK - tette hozzá a főigazgató.
Darabos Tamás, az MTI kérdésére elmondta: az idén mintegy 4,2 milliárd forint tagdíjbevétellel kalkulálnak, mintegy 410 ezer tagtól. A számítások szerint ebből várhatóan mintegy 3,9 milliárd forint folyik be.
A legkisebb tagdíj összege 2 ezer forint, ennyit több mint 200 ezer tag fizet, a legnagyobb összeg évi 1 millió forint. A tagdíj az árbevétellel arányos. A tagok 80 százaléka évente eleget tesz kötelezettségének, mintegy 20 százalék azonban nem.
A tagdíjfizetés kikényszerítésével a közös teherviselést szeretné erősíteni, elérni a NAK.
Darabos Tamás arról is beszélt, hogy a kamarai szolgáltatások további javítása, fejlesztése érdekében egy új - személyes kapcsolaton alapuló - országos szolgáltatási hálózatot kívánnak létrehozni. Az első ilyen szolgáltató pont még ez év decemberében megkezdi működését Hajdúböszörményben - mondta a főigazgató.

MTI 2016. november 29.

 

Bejelentkezés

Az oldal teljes eléréséhez hozza létre fiókját!Hírlevélmod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa1580
mod_vvisit_counterTegnap1952
mod_vvisit_counterA héten4676
mod_vvisit_counterA múlt héten11831
mod_vvisit_counterA hónapban30485
mod_vvisit_counterMúlt hónapban49984
mod_vvisit_counterÖsszesen4875970